Baron Filou

Baron Filou is een kledingmerk dat bekend staat om het beertje met verschillende Filous-outfits. Het basisidee was om eerlijk geproduceerde mode te combineren met jeugdige ontwerpen. Hierbij stond voorop dat er een nieuwe stijl gecreëerd moest worden. Door middel van het jonge en creatieve team, is dit proces in werking gezet.  

Elk kledingstuk dat niet eerlijk wordt verhandeld en niet duurzaam geproduceerd is, gaat te koste van mens en milieu. De liefde voor de medemensen en unieke planeet staan bovenaan de agenda van Baron Filou. Mode verandert snel, net als het klimaat. Samen moeten we ervoor zorgen dat de uitbuiting van mens en natuur stopt. Door bij voorkeur gebruik te maken van gerecyclede en ecologisch neutrale materialen wil Baron Filou een bijdrage leveren aan eerlijke en verantwoorde productieomstandigheden. Zij vermijden bewust onnodige chemicaliën die schadelijk zijn voor ons lichaam en onze natuur, want alleen de fijnste stoffen zijn goed genoeg voor je huid en voor Baron Filou.

Baron Filou biedt producten die de mens, milieu en klanten respecteert.

Het nastreven van een verantwoorde levensstijl is een plicht die wij onze planeet allemaal verschuldigd zijn, dus proberen we duurzaamheid te integreren in alles wat we doen.

Gebaseerd op respect.

Onze fabrikanten worden zorgvuldig geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun knowhow met daarbij het respect voor de arbeidsomstandigheden van hun werknemers.

Ook geeft Baron Filou de voorkeur aan 100% biologisch katoen.

De productie ervan ondersteunt de gezondheid van bodems, ecosystemen en mensen. Dit door gebruik te maken van natuurlijke processen in plaats van kunstmatige inputs. Belangrijk is dat de biologische katoenteelt het gebruik van giftige chemicaliën of GGO's (genetisch gemodificeerde organismen) niet toestaat.

Wanneer je kiest voor biologisch katoen in plaats van conventioneel wordt er bij elk kledingstuk een beetje water, energie en CO2-uitstoot bespaart. Het lijkt misschien niet veel, maar elk kleine beetje helpt bij het verbeteren van deze wereld.

Bij Daily Fresh.

Dit leuke nieuwe merk is te verkrijgen bij Daily Fresh in Nijmegen. Wij verkopen t-shirt, hoodies en truien van dit merk. De locatie van de winkel is: Marikenstraat 20, 6511 PX Nijmegen. Kom bij ons langs voor leuke nieuwe kleren en laat ons jou inspireren.  


You may also like

Alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post